Wat is Brainspotting?

Brainspotting is een therapievorm die helpt om vergeten herinneringen, gebeurtenissen en traumatische ervaringen die blokkades veroorzaken in ons lichaam en brein, effectief op te heffen. Het activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam en bereikt een diep niveau van verwerking, wat verlichting biedt van ernstige negatieve ervaringen.
Deze methode richt zich op specifieke hersengebieden die buiten ons normale bewustzijn functioneren, wat niet alleen helpt in het dagelijks leven maar ook bijzonder effectief is voor het verbeteren van prestaties in verschillende situaties.

Hoe werkt het?

Tijdens een Brainspotting-sessie richt de cliënt zijn blik op een specifiek punt. Deze oogpositie stimuleert bepaalde hersengebieden, waardoor onverwerkte emoties en ervaringen worden aangesproken en opgelost. Het proces kan plaatsvinden zonder dat je erover praat, benoemen van het onderwerp is voldoende. Dit voorkomt hertraumatisering en maakt het geschikt voor mensen die moeite hebben met het verwoorden van hun gevoelens.

Waar helpt Brainspotting bij?

Brainspotting helpt trauma’s, terugkerende psychische klachten, lichamelijke pijn, en hardnekkige belemmerende overtuigingen effectief aan te pakken. Het is een laagdrempelige therapie, effectief in het behandelen van een breed scala aan problemen zoals angstaandoeningen, stress, lichamelijke klachten, hechtingsproblemen, verslavingen, ADHD, burn-out en autisme.

Voordelen

  • Geschikt voor alle leeftijden en diverse aandoeningen waaronder stress, hechtingsproblemen, en meer.
  • Effectief voor zowel lichamelijke als psychische klachten.
  • Bereikt diepe, bewuste en onderbewuste hersengebieden zonder de noodzaak van gesprekken.
  • Biedt een blijvend resultaat

Wat kun je verwachten na een sessie?

Na een sessie kunnen reacties variëren van fysieke symptomen zoals hoofdpijn en vermoeidheid tot emotionele reacties zoals kwetsbaarheid of irritatie. Het is belangrijk om voldoende water te drinken en rust te nemen na de sessie om de verwerking te ondersteunen.